Es mostra convençut que els pressupostos “tiraran endavant” i afirma que “em sorprendria que ara que anem a fer la independència alguns volguessin fer discussions autonòmiques que han quedat superades perquè no hi ha marge per fer polítiques”.

Francesc Homs, cap de llista de CDC a les eleccions generals, ha criticat que “el PP i el Tribunal Constitucional (TC) ni fan ni deixen fer; ni fan polítiques útils per la gent ni deixen que les fem les institucions catalanes”. Homs ha qualificat “d’absurditat” que “haguem de discutir qüestions competencials quan el que hi ha són necessitats socials” i ha posat en valor la manifestació d’avui a Barcelona en relació a les retallades en drets socials per part del TC i el Govern espanyol.

En aquest sentit, Homs ha remarcat que “disposar d’un Estat propi és una necessitat per combatre aquesta absurditat i que el Govern del PP i el TC no es carreguin lleis del Parlament que tenen tot el sentit social, tota la força i la legitimitat democràtica; per combatre que no ens permetin tirar endavant polítiques de proximitat en un context en el qual encara cueja la crisi econòmica i necessitem instruments polítics que avalin drets”.

Respecte als pressupostos de la Generalitat, Homs ha assegurat que “hem de saber prioritzar el que és l’eix central d’aquesta legislatura: el trànsit de la postautonomia a la preindependència”. Homs s’ha mostrat convençut que els comptes “tiraran endavant” i ha assenyalat que “em sorprendria que ara que anem a fer la independència alguns volguessin fer discussions autonòmiques que han quedat superades perquè no hi ha marge per fer polítiques”.

Homs feia referència a la manifestació d’aquest matí: “No podem estar fent avui una manifestació a Barcelona en contra de les carregades del TC, que ens deixa sense marge per actuar, i aleshores pretendre trobar marges inexistents en els pressupostos”. És per això que ha demanat “que s’imposi la lògica d’aquesta legislatura”.

PP, PSOE i C’S ens han portat on som

Finalment, i a preguntes dels periodistes, Homs ha fet referència a les declaracions de Mariano Rajoy al Cercle d’Economia i ha qualificat de “sorprenent” que “ara Rajoy ens vingui a donar lliçons sobre si ens posem d’acord quan hem d’anar a unes eleccions que són la vergonya d’Europa perquè els polítics espanyols han estat incapaços de posar-se d’acord i fer govern”. En aquest sentit, Homs ha advocat perquè “PP, PSOE i C’S quedin a la cua a Catalunya”: “No poden tenir recolzament a Catalunya perquè són els que ens han portat on som”.

El candidat de Convergència ha fet aquestes declaracions des de Sant Feliu de Llobregat, on ha mantingut una trobada amb representants de Convergència al Baix Llobregat per enfocar les properes eleccions. Homs ha subratllat que “per nosaltres és una comarca amb un valor estratègic molt gran de cara a aquest procés electoral” i per això  “en aquestes quatre setmanes pentinarem el Baix Llobregat per explicar-ho”.