Sobre els pressupostos de la Generalitat, Homs subratlla que l’esmena a la totalitat de la CUP “impossibilita la negociació” i els insta reconsiderar-la

El cap de llista de Convergència Democràtica  a les eleccions del 26J, Francesc Homs, ha presentat en roda de premsa les 15 condicions que el partit posarà després dels comicis per a facilitar la investidura d’un candidat: “És raonable pensar que del 26J no en sortirà cap govern amb majoria absoluta i l’aritmètica és molt tossuda: si la voluntat és no tornar a repetir eleccions, els nostres diputats sortiran a preu d’or amb aquests 15 temes: qüestions operatives i que no admeten excuses polítiques”. Homs ha explicat que aquests punts, “que il·lustren la utilitat d’anar a Madrid”, formaran bona part del programa electoral de CDC.

 

El decàleg (que us adjuntem a la nota)  l’encapçalen dues qüestions bàsiques per a CDC: “Volem el senyor Rajoy i el PP fora de La Moncloa i que s’assumeixi el compromís d’iniciar immediatament converses amb el Parlament català per a  la convocatòria d’un referèndum a Catalunya”. El document que s’ha posat sobre la taula però, va molt més enllà: inclou, entre altres,  compromisos socials, propostes per a fer front a l’ofensiva judicial i l’ofegament econòmic que pateix Catalunya per part de l’Estat i canvis legislatius i d’estratègia política.

 

A preguntes dels periodistes, Homs també ha valorat l’esmena a la totalitat que la CUP ha presentat als pressupostos de la Generalitat. Ha subratllat que aquest rebuig inicial “impossibilita la negociació”  i els insta a rectificar: “Trobaran la manera de reconsiderar aquesta decisió. És inacceptable, inapropiat”. En aquest sentit, també ha interpel·lat ERC: “La unitat d’acció pot començar des d’ara mateix: m’agradaria que ERC tingués una posició més ferma davant l’esmena de la CUP, no tan contemporitzadora”.