El cap de llista de Convergència al Congrés per Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Antoni Postius, ha fet avui, últim dia de la campanya electoral a les Corts Generals del proper diumenge 26 de juny, balanç d’aquests 15 dies. Ha explicat que ha estat una campanya molt intensa per aconseguir arribar a tot arreu per demanar la confiança dels electors amb un quàdruple objectiu: “defensar Catalunya; donar força al president Puigdemont i assolir l’Estat propi; defensar els interessos i drets dels lleidatans i enviar al PP, que fa sistemàticament un ús indegut i il·lícit de les institucions de l’Estat, a l’oposició per una llarga temporada”.

CDC és l’únic partit ben posicionat per aconseguir obtenir un segon diputat i deixar les forces d’obediència netament espanyola i contraris al procés català cap a la independència, com el PP, sense escó a la circumscripció de Lleida” ha reblat Postius.

L’esforç dels candidats de CDC ha permès de pentinar “tot el territori amb prop de 325 actes: hem celebrat 135 trobades-mítings, hem fet 55 mercats, hem muntat fins a 80 carpes en diferents municipis, hem fet una desena d’actes sectorials i una cinquantena d’altres actes”.

Postius, que avui ha estat fent porta a porta per Sucs i Raïmat, ha destacat que Convergència és l’única formació política que ha elaborat un programa específic per a Lleida i l’Alt Pirineu i l’Aran amb propostes en infraestructures, agricultura i ramadera o patrimoni cultural que afecten a les comarques lleidatanes (s’adjunta programa), “perquè som la gent que defensa el territori”. Ha criticat de nou que l’Estat espanyol té moltes qüestions pendents al territori lleidatà, especialment, en la consolidació de l’estat del benestar i en infraestructures, com l’autovia Lleida-Tarragona, Lleida-Val d’Aran o l’Eix Pirinenc, “projectes molt necessaris que s’han promès durant dècades que reclamarem fins que no ens desconnectem de l’Estat espanyol”.

Ha assegurat també que “hem fet arribar el nostres missatge a milers de persones a qui hem explicat per què és important anar a votar el proper diumenge i fer-ho a Convergència, el partit del president Puigdemont i del president Mas”. I, finalment, ha insistit en què, el suport a la candidatura convergent “és el vot útil independentista, l’única manera de que Lleida tingui 3 dels 4 diputats sobiranistes”.