El diputat de JxSí ha destacat la importància de “formar a les persones que controlen els accessos a les activitats”

El diputat de Junts pel Sí Lluís Guinó ha defensat el posicionament del grup sobre el projecte de llei d’ordenació de les activitats d’espectacles públics i recreatives que s’ha portat a debat al Parlament.  El diputat ha emfatitzat la necessitat de fer compatible el sector de l’oci “amb la convivència i amb qui vol descansar” i ha afegit que des de l’administració “s’ha de donar la tranquil·litat que amb el control preventiu, els interessos dels veïns quedin protegits”.

 

Segons el diputat, “en un moment determinat ha de ser possible i recomanable que sigui compatible facilitar inversions, que l’economia derivada de l’oci es pugui desenvolupar i que els establiments disposin de mesures de seguretat”. Per a Guinó, “aquest equilibri l’hem de portar a terme amb aquesta llei”, la qual ha lloat dient que “no es tracta d’un caprici del govern, sinó que neix fruit de què han existit supòsits que requereixen revisió de l’anterior text”.

 

El diputat Guinó ha afirmat que hi ha aspectes encara per matisar com són l’aforament i el paper dels ajuntaments, i ha esmentat que en ocasions  “es desenvolupen activitats en edificis històrics on les mesures de seguretat contra incendis són difícilment aplicables per motius arquitectònics”.  Segons el diputat de JxSí, un altre aspecte important de la llei és la formació de les persones que controlen l’accés a les activitats i ha dit que “defensem una major intervenció pública per evitar disfuncions de caràcter privat mitjançant la realització de classes formatives calendaritzades”.