El candidat de CDC ha assegurat que els resultats obtinguts evidencien que “l’independentisme té deures. No hem de competir entre nosaltres, sinó construir unitats contínues per créixer

El cap de llista de Convergència Democràtica de Catalunya al Congrés, Francesc Homs, ha valorat, després de les reunió del Comitè Executiu Nacional (CEN) del partit, el resultat de les eleccions a Corts espanyoles. Homs ha reconegut que “no són els resultats que haguéssim volgut obtenir, però fem una valoració positiva, perquè el context no era propici i hem fet una campanya electoral contra pronòstic”. Davant els resultats obtinguts, Homs ha assegurat que “aquest resultat ens situa, segons quines conjuntures es configurin, en una posició estratègica”. En aquesta sentit, ha afegit que “estem disposats a seure a la taula per dialogar”, però ha advertit que “les nostres condicions seran el nostre programa amb les 15 condicions que vam presentar”.

Francesc Homs també ha recordat que CDC es va comprometre “a fer el que estigui al nostre abast perquè el PP no estigui a la Moncloa; evitar unes terceres eleccions; i el nostre compromís d’estar al servei del president Puigdemont, del Govern de la Generalitat i de JxSí i defensar el mandat democràtic del 27S”. Homs però, ha advertit que “el PP ha guanyat les eleccions, però aquest resultat no els serveix perquè no tenen majoria per governar. I qui té la paella pel mànec és el PSOE, és qui pot decidir”.  I ha lamentat que “el PSOE i PODEM que tenien tanes ganes de canviar les coses, ara facin una cursa per veure qui està més a l’oposició”.

El candidat de CDC ha assegurat que els resultats obtinguts ahir evidencien que “l’independentisme  no està per tirar coets”, però “està viu”. Homs ha recordat que “si haguéssim fet les coses diferents haguéssim tret resultats diferents. L’independentisme té deures. No hem de competir entre nosaltres, sinó construir unitats continues per créixer”, ha conclòs.