El candidat de Convergència ha insistit en la seva proposta de crear una comissió de treball al Congrés per tractar la qüestió del referèndum

 

El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha afirmat que “CDC serà decisiva i ens farem valer”. Ha recordat les 15 condicions que va explicar durant la campanya electoral per a una hipotètica investidura i ha assegurat “que totes elles són importants: Tenim plena disposició al diàleg, però ara cal esperar uns dies per veure la disposició de la resta de partits”. Tampoc no ha estalviat crítiques als partits espanyols dient que “hem perdut un temps preciós repetint eleccions perquè estem al mateix lloc”. Així ho ha explicat Francesc Homs en diverses declaracions als mitjans de comunicació per valorar el resultat electoral que ahir va atorgar 8 diputats a CDC al Congrés dels Diputats.

 

La peça l’ha de moure el PSOE, que és qui ha d’orientar les coses i dir si configura un govern de canvi o hi ha terceres eleccions, tot i que aquest últim escenari em costa de veure”, ha dit Homs, qui ha afirmat que en funció de les condicions d’un pacte d’investidura, “ja veurem si hi votem a favor o en contra”.

 

Crec que el referèndum és solució i oportunitat per a Catalunya”, ha sentenciat el cap de llista de CDC, qui ha recordat que ha posat sobre la taula una comissió de treball al Congrés “per parlar del referèndum amb coneixement de causa, amb serenitat i per trencar mites”.

 

Homs ha assegurat que “tenim deures a Catalunya, CDC té deures, el sobiranisme té deures, i qüestions pendents, com la moció de confiança del setembre”.

 

De cara al congrés que durà a terme el partit el mes del juliol, Homs ha explicat que “el resultat d’ahir, malgrat que haguéssim volgut que fos millor, ens encoratja a fer el que ens hem proposat”. “Ens hem plantejat fer una força política nova adequada als temps i ho farem a partir del que representa CDC”, ha afegit Homs.