“Demanem a la gent que no falli, perquè nosaltres no vam fallar el 9N. Que s’expressi i que voti diumenge perquè això no ens ho podran prendre”

 El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha denunciat des de Montserrat, on el 1974 es va fundar CDC, que “40 anys després segueix havent-hi persecució per motius polítics”. “Quan vam fundar el partit no hi havia democràcia ni drets fonamentals reconeguts, i avui veiem que el ministre de l’Interior segueix fent pràctiques franquistes”, ha expressat Homs, qui ha volgut afegir que “Convergència és víctima d’un contuberni de Mortadelo i Filemón per carregar-se l’adversari. Això ve de gent que no té cultura democràtica”.

Tanmateix, Francesc Homs ha fet una crida a votar en les eleccions generals de diumenge: “Demanem que la gent no ens falli, nosaltres no vam fallar el 9N, i ara que l’estat espanyol ens vol perseguir, demanem a la gent que falli, que s’expressi i que voti perquè això no ens ho podran prendre”. Ho ha dit en una roda de premsa al Monestir de Santa Cecília de Montserrat, després d’haver fet un recorregut de 85 km en bicicleta des de Taradell fins a Montserrat, en el darrer dia de campanya.

Sobre el Brexit, Homs ha dit que la democràcia exercida a través d’un referèndum “mai és una mala solució”, en contraposició de les declaracions de Pedro Sánchez en que advertia “dels perills de fer referèndums”. “La política del segle XXI passa per tenir confiança i la voluntat de convèncer a la gent i no de vèncer”, ha afegit el cap de llista.

Sobre la mateixa qüestió, Homs ha volgut destacar que igual que ho ha fet el Regne Unit, Catalunya hauria de poder votar el seu futur “perquè és un subjecte polític i té sobirania”.