El cap de llista al Congrés, Francesc Homs, ha recordat que Convergència Democràtica de Catalunya serà decisiva el 26J, tot i que “ens han volgut ignorar. Ara estem al centre de debat de la campanya. Tota aquella realitat que ells volen ignorar s’ha posat de manifest que ho fan només al discurs; perquè mouen cel i terra per eliminar el que representa el poble de Catalunya”. En aquest sentit, i fent referència a la conversa gravada entre el ministre d’Interior i el director de l’Oficina Antifrau, Homs l’ha titllat “d’immoral i falta d’ètica” i “demostra la seva covardia, la seva debilitat i la  poca confiança en ells mateixos en convèncer. Volen vèncer a través de les clavegueres de l’Estat”, ha reblat.

Per aquet motiu, Francesc Homs ha assegurat que “estem davant de l’inici del fi de l’Estat espanyol, i per nosaltres això, és una oportunitat de cara als propers temps. S’ha posat de manifest l’oportunitat per poder construir, encara amb més força, el que estem construint”. I davant d’això, el candidat de Convergència ha llençat un missatge “d’esperança i de confiança” perquè  “nosaltres no necessitem recórrer a les clavegueres de l’Estat per convèncer, nosaltres sempre ho fem a través de les urnes. No tenim cap por a Fernández Díaz i a Rajoy que pensen que poden vèncer amb eines d’altres temps”. I ha afegit que “el poble de Catalunya només aspira a ser convençut per ell mateix i a favor de la llibertat”.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat el vot per Convergència per continuar el camí que es va iniciar el 27S perquè “això està a mig fer, no ho podem deixar a mitges. Encara ens queda un recorregut petit, però intens”. Puigdemont ha assegurat que “nosaltres som aquells que ens encarreguem que les coses s’acabin bé, de la manera convergent, que hem de ser tots”. I ha afegit que “els hem d’adreçar un missatge de confiança, no anem sobrats de força, perquè tenim un adversari molt poderós”.

El president Puigdemont ha aconsellat els assistents que si hi ha gent que encara dubta si votar a CDC els pregunti: “En mans de qui voleu deixar el procés i el futur dels vostres fills? Només hi ha dues respostes: entre els que defensen l’stato quo actual; o els que ens esforcem cada dia per aconseguir l’Estat propi per servir a la nostra gent”. El president ha recordat que “aquest diumenge també ens juguem el futur de la independència, cal anar a votar i donar suport a persones com els nostres candidats, que se l’han jugat i que se la jugaran per aquest país”, ha conclòs.

Els candidats de Convergència per Girona, Jordi Xuclà i Joan Bagué, han demanat el vot per impedir que torni a governar el PP i per reforçar el president Puigdemont i el resultat del 27S.