“Catalunya no té Estat propi, però tenim projecte. La política espanyola està malalta i no funciona”

El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha explicat avui en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que “Catalunya no té Estat propi, però tenim projecte, la política espanyola està malalta i crec que no funciona” ha sentenciat Homs. “En termes històrics -ha prosseguit- tenim una immensa oportunitat”, i en aquest sentit ha destacat que “la veritable qüestió el 26J és si Junts pel Sí i el Govern tenen recolzament o no”. En aquest sentit, Francesc Homs ha explicat que el propòsit de CDC a Madrid és triple: “Defensar Catalunya, defensar el President Puigdemont i el seu Govern i fer fora al PP”.
“Crec que Podem només li interessa treure el PP, que jo hi estic d’acord, però la qüestió de fons és si canviaran realment les coses”, ha explicat Homs, qui ha criticat que en el debat d’ahir a TV3, Domènech apel·lés a la fraternitat però, en canvi “anava i tornava sense concretar” amb la qüestió del referèndum, i ha afegit que “en aquests 4-5 mesos el que es presentava com a nou, ha envellit de cop”. Homs també ha advertit a Podem que vigili amb les promeses que fa perquè no li passi com a Syriza a Grècia: “prometre coses que després no es poden complir també genera molta desconfiança”.
Finalment, el candidat de CDC ha dit que té bones expectatives per a la seva formació de cara als resultats de les eleccions generals: “El que estem fent, ens ho creiem. Ens hi hem deixat la pell i això acaba donant resultats”.