El president Mas apunta que CDC tindrà la clau de volta de la política espanyola i lamenta que el sobiranisme no assoleixi la primera posició per no haver concorregut conjuntament

 

El president Puigdemont ha emplaçat els partits del dret a decidir a unir-se al projecte independentista

 

El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha valorat el resultat electoral assegurant que “mal que li pesi a la política espanyola, l’independentisme torna a ser decisiu”. CDC ha mantingut els 8 diputats que ja tenia, i davant d’això, Homs ha dit que malgrat “haver treballat contra pronòstic durant tota la campanya, el nostre resultat demostra la capacitat resistent de CDC, que posem al servei del país”.

 

Homs ha explicat que ha quedat palès que la repetició d’eleccions “no porta enlloc” i ha insistit en que “els partits espanyols han demostrat que no son capaços de gestionar la complexitat i repetir eleccions no ha servit per a res”. El candidat convergent ha assegurat que, tot i que el PP hagi guanyat les eleccions a Espanya, “nosaltres estem disposats a fer-los fora de la Moncloa, i ho farem”.

 

Francesc Homs ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment a la candidatura i “a tota la gent que ens ha donat recolzament”.

 

El president de Convergència i 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat que aquestes eleccions generals no les ha guanyat cap partit favorable al procés que viu Catalunya “perquè no ha estat possible la unitat del vot sobiranista”. “El setembre de l’any passat es va demostrar que quan el món sobiranista va junt guanya les eleccions. És un missatge a retenir perquè hauria passat al desembre i ara, que tenim el mateix resultat que aleshores”, ha detallat Mas tenint en compte els resultats de totes les formacions polítiques. “Si a Catalunya a guanyat En Comú Podem és perquè no hem anat junts, però nosaltres primer de tot som demòcrates i reconeixem la seva victòria”, ha concretat Mas.

 

Tenint en compte que Convergència ha repetit els 8 diputats, el president Mas ha llençat un missatge de futur d’acord amb el procés fundacional de la nova formació política, fruit del resultat del superdissabte. “Hi ha molta gent que necessita un partit com Convergència”, ha assenyalat Mas, tot apuntant que “en un moment en que Catalunya se la juga tant, la base de resistència de Convergència és molt gran i evidencia que som útils i necessaris, i encara serem més útils i més necessaris”. I en aquest sentit, també ha fet referència a la tendència que apuntaven la majoria d’enquestes que s’han publicat els darrers dies i les darreres hores: “Estem molt agraïts per la feina feta perquè el mèrit és doble. Quan tot fa baixada és més fàcil, però quan fa pujada no ho és i hem tirar endavant”.

 

El president de Convergència ha posat en valor els 8 diputats assolits, d’acord amb com ha quedat el mapa polític espanyol. “Convergència i les forces sobiranistes tindrem la clau de volta de la política de l’Estat espanyol”, ha detallat tenint en compte el dia a dia del país, i en l’horitzó nacional ha afirmat que “els 8 diputats estan al servei del president Puigdemont i del govern que presideix”.   

 

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha valorat el resultat dels 8 diputats de Convergència: “Ha valgut la pena l’esforç, lluitar contracorrent i amb condicions difícils”. “Si fa pocs mesos moria la tercera via, ara mateix el referèndum tampoc gaudeix de bons moments”, ha dit Puigdemont, qui ha afegit que “avui la realitat tossuda torna a picar la porta de la política espanyola i aquesta s’haurà de mirar al mirall”.

 

El president de la Generalitat ha repetit la idea que les eleccions eren “del tot innecessàries” i ha emplaçat les forces del dret a decidir a unir-se al projecte independentista” perquè vistos els resultats, “Espanya està condemnada a no canviar”.