Davant de la guerra bruta, el president Mas recorda que la gent de Convergència “som soldats al servei d’una causa invencible” i que “ens intenten derrotar, però no ho han aconseguit ni aconseguiran”  

El president Puigdemont ha demanat que diumenge es voti  “sense por, amb confiança i amb esperança” 

El president Puigdemont ha demanat que diumenge es voti  “sense por, amb confiança i amb esperança” 

 

En l’acte final de campanya, al teatre Kursaal de Manresa i amb l’assistència d’unes 2 mil persones, el cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha fet una crida perquè la gent voti Convergència el proper 26 de juny: “Nosaltres no hem fallat, ens l’hem jugat i tenim ganes de seguir amb el mateix compromís, per això demano al poble de Catalunya que diumenge no falli”, ha assegurat Homs.

Homs ha recordat que el 1974 es va fundar CDC a Montserrat “i aleshores hi havia una dictadura que perseguia aquella gent que no pensava com ells, i no es podia votar”. “Avui hem tornat a pujar a Montserrat a denunciar que encara es persegueix a la gent pel que pensa, i que volen posar a la presó a la gent per posar urnes”, ha etzibat Homs, en referència a les converses que s’han conegut recentment entre el ministre de l’Interior i el cap de l’oficina Antifrau.

Aquest és l’Estat espanyol que tenim en aquests moments a sobre”. Homs també ha dirigit critiques contra aquells que pensen que els referèndums “els carrega el diable i no van bé”, perquè “això és propi de l’època d’abans i és inacceptable”.

Finalment, el candidat de CDC a les eleccions generals ha afirmat, un cop més que a Madrid “serem decisius, i aquest cop els nostres vots aniran a preu d’or”.

 El president de CDC i 129è president de la Generalitat, Artur Mas, també ha fet referència a la guerra bruta perpetrada pel Ministre de l’Interior i cap de llista del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha recordat les paraules del bisbe Pere Casaldàliga. “Som soldats derrotats al servei d’una causa invencible, soldats al servei de la llibertat de Catalunya, soldats al servei del president Puigdemont”, ha assenyalat Mas tot recordant que “ens intenten derrotar, però no ho han aconseguit, ni ho aconseguiran”.

“Han identificat que la independència és possible si Convergència és forta, per això ens volen derrotar. Per això voteu llibertat, voteu decència, voteu convicció, per Catalunya, voteu Convergència”, ha sentenciat Mas, reivindicant la utilitat del vot per Convergència aquest diumenge per reforçar el procés i fer front a la guerra bruta. “La CUP, més enllà de les pancartes i la protesta, no els fa ni pessigolles; a Podemos els veuen com aliats en contra de la independència; ERC els fa més pessigolles, però qui els treu de polleguera és Convergència”, ha concretat el president de Convergència, detallant que el partit representa la centralitat del país i les classes mitjanes. Per això Mas ha reclamat suport electoral per assolir la independència i “deixar de formar part d’una democràcia de baixa qualitat i formar part d’un Estat d’una democràcia d’alta qualitat”.

I davant d’aquesta contraposició de la democràcia espanyola amb la que aspira la Catalunya independent, el president Mas ha posat d’exemple el Regne Unit. Mas ha detallat que del Regne Unit se’n poden treure tres lliçons exemplars: “Els grans temes que poden arribar a dividir l’opinió d’una societat es resolen en referèndum a les urnes, quan algú guanya per una mica més del 50% dels vots el resultat va a missa, i quan algú se l’ha juga fort i perd dimiteix”, ha assegurat Mas en referència als referèndum d’Escòcia i el Brexit, i les dimissions d’Alex Salmond i David Cameron. I ha sentenciat, denunciant que a l’Estat espanyol “se la juguen i delinqueixen fabricant informes i dossiers i no dimiteixen”.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat al poble de Catalunya que diumenge voti “sense por, amb confiança i amb esperança”. Puigdemont ha afirmat que “CDC planta cara a la por i al clavegueram de l’Estat, i més que cap altra força política, sabem generar confiança”.

Diumenge hem de respondre a les urnes i carregar-nos de confiança, que ens farà falta per continuar i fer la independència”, ha explicat el president Puigdemont, que finalment ha afegit: “Podrem i sabrem acabar la feina, i qui està més preparat per fer-ho és la gent de Convergència”.

El president de la Generalitat ha recordat que en el referèndum d’Escòcia de 2014 “molts escocesos van votar quedar-se al Regne Unit per romandre a la UE, i avui s’han quedat sense independència i sense UE”. Això passa per votar contaminats de pors infundades”.

 Miquel Calçada, número u per Convergència al Senat, ha demanat el vot “per defensar-nos de les amenaces i d’un Estat que conspira en contra nostre”. “Hem de defensar la democràcia diumenge quan anem a votar, i hem recordar allò de les hemos destrozado el sistema sanitario, ha etzibat Calçada. El candidat al Senat ha acabat assegurant que “Espanya no pot desempatar sense Catalunya, i per això no ens podem despistar per defensar la democràcia i la independència del nostre país”.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha dit que “la millor manera de combatre el joc brut és convèncer a qui dubta que voti a CDC”.