Segons Carles Campuzano “el compromís de Convergència amb el sistema públic de pensions és imprescindible”
 
Des de l’acte “Defensem les pensions i la gent gran”, Francesc Homs, cap de llista de Convergència al Congrés, ha defensat el paper de la gent gran que a causa de la crisi “han sigut el coixí de la seva família i han viscut fets que els han trasbalsat” i ha subratllat que “malgrat aquesta situació tenen un actitud positiva en favor del treball i de sortir-se’n”. Hem de ser conscients que molta gent propera a nosaltres –  ha afirmat el candidat –  havia planificat la seva vida des de l’esforç per deixar alguna cosa als fills i disposar d’una jubilació digne, però malgrat les dificultats, continua tenint una actitud de combat positiu a favor d’esforç” i ha afegit que “malgrat que la crisi ha sigut dura hi ha una part significativa que no té set de venjança sinó de sortir-se’n”. Per Homs “cal feina i actitud de valor del treball”.
 
Precisament sobre l’esforç d’aquestes persones per garantir-se unes pensions dignes  ha afirmat que “no només les pensions no estaran en perill si Catalunya és un Estat, seran millors, perquè les assegurarem des d’aquí amb feines més dignes que permetin una major contribució a la seguretat social”.
 
El candidat ha apel·lat a la necessitat de l’experiència lamentant que “ara s’hagi posat de moda parlar d’allò vell i d’allò nou en política, i que aquest darrer sigui el factor que sembla que funciona més” i ha dit que desconfia “d’aquells que diuen que mai s’equivoquen”. En aquest sentit, ha afirmat que la gent de Convergència “som la gent de la confiança sempre i quan aquells que ens l’han feta perdre, demostrin que la podem recuperar” i ha recordat l’actitud del president Puigdemont qui “mitjançant la qüestió de confiança va donar una resposta clara a aquells que van fallar, des de la serenitat i la fermesa”.
 
 
La nostra obsessió és feina, feina i feina que pels  jubilats és la millora garantia per les seves pensions
 
El número dos de la candidatura, Carles Campuzano, ha iniciat la seva intervenció mitjançant dues dades optimistes que avui s’han fet públiques “el 60% del que es produeix a Catalunya s’exporta fora de l’Estat espanyol i més de la meitat de l’ocupació que es crea és en el sector industrial, fet que significa bons sous i millor garantia de pagament de les pensions”. Per Campuzano “la nostra obsessió és feina, feina i feina que per als jubilats és la millor garantia per les seves pensions”.
 
El candidat ha exposat alguns dels eixos programàtics de Convergència en referència a les pensions i ha explicat que el principal cavall de batalla de la formació “serà revertir la reforma del PP que vinculava les pensions a l’IPC, ja que això perjudica els jubilats catalans, així com reformar les pensions de viudetat ara que la crisi sembla que comença a superar-se”. Altres aspectes destacats són avançar en fer compatible cobrar una pensió i seguir treballant com autònom o per compte propi i revitalitzar el Pacte de Toledo“una de les millor contribucions que Convergència ha fet a la política espanyols els darrers 20 anys”, ha reblat.
 
 
Barcelona, 17 de juny de 2016