El President Mas reclama el vot perquè “en el procés sobiranista hi ha els que es barallen, els que van de valents i donen consell però s’amaguen, i els que donen la cara que són els de Convergència”

La Plaça de Barcelona de Tortosa, al costat del riu Ebre, ha acollit més de 400 assistents a l’acte que Convergència ha organitzat a Terres de l’Ebre. És des d’aquí on Francesc Homs, candidat al Congrés, ha formalitzat un compromís clar “serem decisius i des d’aquí us anuncio que aturarem el pla de la conca de l’Ebre”. En aquest sentit, ha afirmat que “ens van deixar de banda al debat a 4 però el que no saben és que els nostres vots els cobrarem a preu d’or, estem disposats a prendre grans decisions per aquest país”.

Francesc Homs ha posat de manifest quines són les actituds que defensa Convergència, així com un model de territori “i de país sencer”, ha dit el candidat “on la iniciativa privada compti, on l’empresa sigui un referent que creï llocs de treball i on la prioritat sigui feina, feina i feina”. “La nostra aposta – ha afirmat Homs – és tenir un estat del benestar que quan el necessitis no et deixi a la cuneta”.

El candidat ha lamentat que “alguns partits, com Podemos, carreguin contra les esquenes de Catalunya per arreplegar quatre vots, no entenen que el projecte del president Puigdemont va a favor i no en contra de ningú”. Per Homs “en el fons a Espanya li anirà bé sense Catalunya però no ens volen deixar anar perquè aleshores s’hauran d’espavilar”.

Avui fa deu anys de la celebració del referèndum de l’Estatut i en aquest sentit Francesc Homs ha recordat que aleshores “van votar només els catalans i va ser el poble de Catalunya qui va tenir la darrera paraula. Després el TC va passar per sobre”. “La gent de Convergència – ha dit el candidat – hem defensat Catalunya en tot moment i en totes les condicions. Vam defensar l’Estatut des de l’oposició fins la sentència del TC. Hem donat la resposta més eficaç que ens ha portat fins aquí”. “Hem assumit costos i no ens queixem – ha afegit Homs – i estem en un punt transcendent on no posarem cap condició al president Puigdemont, que és qui ara té la màxima responsabilitat i està prenent les millors decisions en favor de Catalunya”, ha reblat.

El president de Convergència i 129è president de la Generalitat,Artur Mas, ha intervingut avui al míting central de les Terres de l’Ebre i ha reclamat el vot per Convergència perquè l’avala la seva trajectòria política i ho ha exemplificat en el camí de l’Estat propi.“En el procés sobiranista hi ha els que es barallen i donaven lliçons d’ètica, els que van de valents i donen consell però s’amaguen, i els que donen la cara que són els de Convergència”, ha afirmat Mas en clara referència a la dimissió de sis membres de quinze que conformen el secretariat nacional de la CUP. “No hem de desaprofitar el vot per Convergència perquè podem ser decisius, podem tenir la paella pe mànec, i som els que ens l’hem jugada sense calcular els interessos de partit i les comoditats personals”, ha assenyalat el president Mas.

El president Mas també ha recordat que avui fa exactament 10 anys que el poble de Catalunya va votar en referèndum vinculant l’Estatut d’Autonomia, que al cap de deu anys va ser retallat pel Tribunal Constitucional. “Alguns encara es pregunten perquè aquest país, molta gent, s’ha posat en el terreny de defensar i exercir la seva sobirania per tenir un Estat propi pel país”, ha recordat Mas, tot afegint que “no és només perquè siguem una nació, que també, és perquè vam votar en referèndum allò que alguns partits espanyols van convertir en una presa de pèl”.

En aquest sentit, Mas ha remarcat la vàlua política del cap de llista de Convergència al Congrés, Francesc Homs, i ha recordat que va estar “negociant a la cuina de l’Estatut, va posar la cara quan va veure que el Tribunal Constitucional se’l carregava i des d’aleshores es va posar a remar al costat del país, i al meu com a president, perquè algun dia puguem cridar que aquest país ha esdevingut un país lliure entre les nacions lliures del món”.

Finalment, Mas també ha defensa que Convergència és l’únic partit de la circumscripció electoral de Tarragona que presenta com a cap de llista un candidat de les Terres de l’Ebre, en Ferran Bel: “A CDC no escollim els caps de llista en funció d’on hi ha més gent, sinó allà on hi ha la millor gent. Hi ha qui vol reduir-ho tot en la vella i la nova política, nosaltres som partidaris de destacar la bona per sobre de la mala política”.

Ferran Bel, cap de llista de la demarcació al Congrés, acompanyat del cap de llista al Senat, Carles Pellicer, i la candidata també a la cambra baixa, Teresa Moya, han fet una defensa del territori i han denunciat l’abandó que pateixen les Terres de l’Ebre per part del govern espanyol.