Joan Ramon Casals ha subratllat que “els programes existents estan donant bons resultats ” i ha afirmat que “Catalunya serà emprenedora o no serà”

El diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals ha interpel·lat el conseller Jordi Baiget, titular d’Empresa i Coneixement, sobre el foment de l’emprenedoria i n’ha destacat la importància en l’àmbit educatiu apostant per programes que la fomentin, ja que “els existents donen bons resultats”. En aquest sentit, Casals ha valorat positivament que la Conselleria inclogui ara el departament d’Universitats “perquè això pot ajudar a afavorir l’emprenedoria en aquest àmbit”.

 

El diputat Casals ha recordat que “l’impuls de l’emprenedoria i de la petita i mitjana empresa són eixos fonamentals en la millora de l’economia” i ha afegit que “una de les polítiques socials més efectives és crear ocupació ajudant a les empreses i els emprenedors, afavorint les oportunitats i la cultura de l’esforç”.  Per a Casals, “Catalunya és un país de llarga tradició emprenedora en tots els àmbits, no només l’econòmic, ja que forma part del que som i de la nostra identitat com a país, de la nostra manera de fer i de ser”. El diputat ha afegit que “Catalunya serà emprenedora o no serà”.

 

Des de JxSí s’ha recordat que el 95% d’empreses catalanes són microempreses i que els treballadors autònoms representen un 49% del teixit empresarial. En aquest sentit, Casals ha dit que “l’obsessió del Govern i del país ha de ser crear més i millors empreses que generin més i  més ben pagats llocs de treball”.  En aquest punt, Joan Ramon Casals ha valorat la situació que viuen molts treballadors autònoms “que són els més desfavorits per la normativa fiscal o en l’àmbit de la protecció social, tenint unes pensions un 40% més baixes respecte les de règim general”.  Pel diputat de JxSí s’ha d’avançar “en propostes en què els autònoms que no arribin al salari mínim quedin exempts de pagar la quota, per exemple” així com en adaptar les normatives en funció de l’empresa  “adequant-les a la seva realitat”.

 

Joan Ramon Casals ha valorat positivament el programa Catalunya Emprèn que es va impulsar l’any 2012 per part de la Generalitat i ha afirmat que “funciona molt bé en les polítiques de sinèrgia amb el món local, ja que aporta valors més enllà de la vessant econòmica i industrial” i ha reblat la seva intervenció interpel·lant el Govern a “seguir i incrementar les polítiques de suport a l’emprenedoria”.