El conseller Baiget ha subratllat que “l’evolució del sector pel 2015 és positiva” i ha esmentat l’EPA per afirmar que el nombre d’ocupats ha augmentat en 23.700 persones

 

El diputat de Junts pel Sí Jordi Munell ha preguntat al conseller Jordi Baiget, titular d’Empresa i Coneixement, sobre l’evolució de la indústria l’any 2015. Pel diputat “l’impuls de la indústria permetrà generar riquesa i ocupació de qualitat, que són garantia per preservar i millorar l’estat del benestar”.

 

Munell ha explicat que “a dia d’avui la indústria representa un 20% del nostre PIB i més del 50% si considerem les diferents activitats associades a la indústria” i ha subratllat la importància estratègica de dos altres sectors, la logística i el turisme “que juntament amb la indústria han de ser motor de l’economia i d’arrossegament als sectors serveis i comerç”.

 

L’estratègia compartida en aquest àmbit per part dels agents econòmics i socials ha estat present a la pregunta formulada pel diputat Munell, així com el paper del Govern de la Generalitat “que l’any 2014 va dissenyar l’Estratègia Industrial alineada amb l’estratègia d’especialització intel·ligent (RIS3) i l’estratègia industrial 2020 de la UE” i ha recordat també que el president Puigdemont va proposar fa uns dies consensuar “un gran Pacte Nacional per la Indústria amb una implicació dels agents econòmics i socials”.

 

El diputat de JxSí ha subratllat que “avui comptem amb una indústria diversificada, de petita i mitjana empresa però de valor afegit, innovadora i competitiva internacionalment, que està ben posicionada per fer front als reptes que té per davant”. Munell ha afegit que “l’impuls de la indústria esdevé un objectiu prioritari per a la recuperació econòmica del país i un objectiu àmpliament compartit”, ha conclòs.

 

El conseller Jordi Baiget ha posat en valor aquest sector “com a vector d’internacionalització, innovació i de creació d’ocupació de qualitat” i ha explicat els resultats de l’informe anual que realitza Acció per tal de conèixer l’estat de salut del sector de la indústria. “L’any 2015 l’evolució dels principals indicadors és positiva – ha dit el Conseller – i si ens centrem en aquells més importants, com l’EPA, ens diu que l’ocupació va créixer en 23.700 persones, un 4’3%, la taxa més alta dels darrers 10 anys”.  

 

El conseller d’Empresa i Coneixement ha parlat també de l’evolució positiva de les importacions i de la inversió estrangera , i en aquest sentit ha subratllat que “ahir es va fer públic que Amazon ha comprat uns terrenys de l’Incasol al Prat de Llobregat que ocuparà a 20.000 treballadors”. Finalment, el Conseller ha avançat que “els indicadors pel primer trimestre de 2016 són positius”, ha conclòs.