CDC presentarà una querella contra Fernández Díaz per la “persecució política” contra Convergència

 

La portaveu de Convergència Democràtica, Marta Pascal, i el coordinador de règim intern del partit, Francesc Sánchez, han denunciat “la persecució” que fa l’Estat de l’independentisme i, particularment, de la seva formació política: “Des de CDC ens sentim atacats, és un atemptat contra una forma de pensar. L’Estat espanyol està disposat a seure a la banqueta dels acusats a tot aquell que no pensa com ell”, ha afirmat Pascal sobre la decisió del TSJC de mantenir l’acusació sobre el president Mas, l’exvicepresidenta Ortega i l’exconsellera Rigau, per la consulta del 9N. “Ens la vam jugar, se la van jugar i això ens dóna la tranquil·litat d’haver fet les coses perquè ens ho creiem”, ha afegit.

Per tots aquests motius, la portaveu de CDC ha anunciat que recorreran l’obertura del judici oral: “Demanarem que s’anul·li tot aquest procés però no podem acceptar el que considerem que és inacceptable”. “És un atac contra els independentistes i la democràcia”, ha dit Pascal, i ha fet extensiu aquest atac a tots aquells “qui lluiten per la llibertat d’aquest país”.

D’altra banda, Pascal també ha anunciat que CDC presentarà la setmana que ve una querella contra el ministre de l’interior, Jorge Fernández Díaz, “i contra totes les persones implicades en les filtracions i que hagin participat en la persecució política de Convergència”. “L’Estat espanyol ha demostrat fins a quin punt està disposat a utilitzar eines poc democràtiques”, ha senyalat.

 

Per la seva banda, Francesc Sánchez ha assegurat que l’atac de l’Estat espanyol no és tant sols contra el president Mas, i les exconselleres Ortega i Rigau: “és contra un partit que defensa la independència i ha estat atacat per terra, mar i aire”, abans d’afegit que “cap altre partit té imputats per posar les urnes i donar la veu al poble. Aquests són els nostres”.

Sánchez ha lamentat que Fernández Díaz segueixi sent ministre de l’Interior en funcions i diputat al Congrés, per tant, aforat: “No hauria de tenir cap càrrec polític o públic, Rajoy l’hauria d’haver fet dimitir immediatament”.