El cap de llista al Congrés per Convergència a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Antoni Postius, juntament amb els també candidats Ramon Royes, Ramon Alturo i Dolors Tella i una desena d’alcaldes i caps de llista del municipis per on transcorre l’autovia A-2, ha denunciat avui la manca de manteniment crònic d’aquesta via per part de l’Estat espanyol que “afecta tant la seguretat de les persones com l’economia del nostre país”.

El cap de llista ha indicat que “tant des del govern del PP i com del PSOE, ens han mentit i ens han enganyat de forma sistemàtica ja que cada quatre anys prometen millorar l’A-2 així com altres les infraestructures que tenim pendents“. En aquest sentit, ha afegit que “la realitat és que els expedients de manteniment de l’A-2, de la mateixa manera que l’execució de les autovies Lleida-Val d’Aran i Lleida-Tarragona, fa més de 25 anys que estan pendents d’executar-se“.

Per la seva banda, el candidat i alcalde de Cervera Ramon Royes ha explicat que “el carril dret de l’A-2 està molt malmès pel pas de vehicles de gran tonatge i pràcticament tots els vehicles circulen per l’esquerra amb el conseqüent risc d’accidents”. Per al paer en cap, el teixit productiu del país també es veu afectat, “ja que per a un bon funcionament de l’economia calen carreteres, no pot ser que els vehicles hagin evolucionat moltíssim i les carreteres estiguin pitjor que fa 50 anys”.

Royes es pregunta si aquesta deixadesa és deliberada: “en porta a pensar si forma part d’un paquet de mesures en contra de Catalunya en aquesta guerra bruta del Partit Popular

Antoni Postius ha recordat a partir partir del 26 de juny, “qui vulgui obtenir el suport de CDC, ha de mostrar un clar compromís amb les infraestructures de Catalunya i molt particularment a les terres de Lleida, entre altres condicions“. “Fa massa anys que estem deixats de la mà de Déu per part del govern espanyol“, ha reblat.