El president Mas denuncia que la conspiració entre el ministre de l’Interior i Daniel de Alfonso “era una operació perfectament dissenyada per carregar-se els referents del sobiranisme”

 

El president de CDC i 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat -de cara el congrés fundacional d’una nova formació política que començarà el proper 8 de juliol- que “cal donar protagonisme al món municipal, al món sectorial –gent de totes les professions vinculades a CDC-, al món acadèmic, a l’àmbit de la gent jove vinculada al partit que no només sigui de la JNC, i al món de la gent independent”. Artur Mas ha exemplificat així el gruix que ha d’impulsar el nou partit, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. El president de Convergència també ha denunciat la conspiració entre el ministre de l’Interior i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, com “una operació perfectament dissenyada per carregar-se els referents del sobiranisme”, com Xavier Trias, en el seu moment alcalde de Barcelona.

 

“Cal que tot es complementi i sumi”, ha assenyalat Artur Mas en referència a l’impuls d’una nova formació, tot recordant que s’aposta per la màxima transversalitat. “Convergència, Reagrupament i gent independent fundaran un nou partit aquests dies de juliol”, ha destacat Mas, que  preguntat sobre Demòcrates ha afirmat que “el procés està obert i estan convidats a integrar-s’hi en peu d’igualtat”.

 

El president de Convergència ha recordat que els càrrecs en el nou partit se sotmetran a un sistema d’elecció de primàries i que la proposta és que “el lideratge sigui limitat a 8 anys”. “Això és una proposta, perquè realment ho decidirà tota la militància”, ha indicat. I en aquest sentit, ha posat en valor la creació d’un nou partit tenint en compte el context polític i institucional de Convergència. “Tenim 8 diputats al Congrés –que són els que altres tenien en els seus millors moments- tenim la majoria de les alcaldies, la presidència de la Generalitat, podríem fer la viu-viu i deixar-ho passar, però volem un projecte nou per a un nou país”, ha reblat.

 

Mònica Terribas ha preguntat al president sobre el perfil de “cares noves” que han de liderar el nou partit i en aquest sentit ha respost que “una persona nova no és la que acaba d’arribar, sinó una persona que té experiència i no és coneguda del tot per l’opinió pública”. “Hi ha persones que poden haver-hi estat en els últims deu anys, i encara que hagin tingut responsabilitats són gent nova”, ha destacat Mas, posant d’exemple el nou lideratge del president Puigdemont al capdavant de la Generalitat però amb experiència a l’alcaldia de Girona.

 

El president Mas també ha valorat les informacions que aquests dies es publiquen arran de la conspiració entre el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. “Tot és una pura estratègia d’un Estat intolerant, barroer, dedicat a la guerra bruta”, ha advertit Mas, tot recordant que el precedent de la campanya de les eleccions al Parlament del 2012 quan “es van publicar dossiers i informes falsos i això és delicte electoral”. “Tenim uns drets com a persones i és que s’expliqui la veritat, no que es fabriquin proves per la idea espúria d’acabar amb unes idees polítiques, això demostra que hi ha una guerra bruta amb tics franquistes”, ha sentenciat Mas, que ha situat aquestes converses en el context del 9N del 2014.

 

El 26J de la victòria sobiranista a la d’ECP

 

El president Mas ha lamentat que les formacions sobiranistes no hagin concorregut conjuntament a les eleccions generals en una mateixa candidatura com sí que va passar el 27 de setembre. “Avui la lectura no és que guanya l’independentisme, sinó que ha guanyat En Comú Podem”. “Una llista sobiranista hauria quedat primera ni que no hagués obtingut cap més diputat. Se n’haurien obtingut 17”, ha remarcat.

 

D’acord amb la configuració del mapa polític espanyol, Mas ha lamentat que les formacions estatals “han demostrat que són una colla d’incompetents, perquè podien haver fet govern i no ho van fer per por i estètica, quedant bé davant dels seus, portant l’Estat a la ingovernabilitat i gastant-se un munt de diners”.