En una entrevista al TN Vespre de TV3, Artur Mas assegura que Convergència presentarà una querella contra el ministre de l’Interior i subratlla que “el 9N va ser un procés amable, cívic i democràtic” 

 

El president de CDC i 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat la necessitat de que Catalunya pugui assolir el seu propi Estat per poder deixar enrere les pràctiques poc democràtiques de l’Estat espanyol: “Hem de crear l’Estat català per superar les maneres de l’Estat espanyol que no són pròpies d’una democràcia de qualitat”. Mas ho ha afirmat en una entrevista al Telenotícies vespre de TV3 i ha valorat que el jutge del TSJC hagi acabat la instrucció del cas i hagi ordenat obertura del judici del 9N. Mas ha denunciat la conspiració perpetrada pel ministre de l’Interior, l’ha emmarcada amb el 9N del 2014 i ha anunciat que CDC presentarà una querella. “Es van fabricar proves, dossiers específics per carregar-se determinats lideratges polítics, com el de l’alcalde Xavier Trias i el meu”, ha lamentat.

 

El president Mas ha lamentat “la connotació política” d’aquest judici en contra de Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i ell mateix, i ha afirmat que “si per escoltar la gent i posar les urnes sense vinculació legal, ens trobem amb un judici amb anys d’inhabilitació vol dir que en aquest sistema democràtic alguna cosa falla”. I per això, ha recordat que el 9N del 2014 va comptar amb 40.000 voluntaris i es va caracteritzar per ser “un procés, pacífic, amable, cívic, democràtic i alegre que va aconseguir posar l’Estat espanyol contra les cordes”.

 

El president Mas ha fet referència a les informacions periodístiques publicades al llarg d’aquesta setmana i que evidencien una conspiració política perpetrada pel ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per acabar amb polítics catalans i el procés sobiranista. “Aquest judici no és gens agradable, però pot servir perquè més gent obri els ulls i vegi com actua l’Estat i què hi ha darrere la Fiscalia, sabem que hi ha un ministre que actua amb la Fiscalia afinant criteris”, ha advertit Mas. El 129è president de la Generalitat ha recordat que s’ha actuat “fabricant dossiers, influint sobre mitjans de comunicació, dient que tenien proves, activant unitats de la policia i segurament arribant a pagar confidents. Això és el que passa a Espanya, li sona d’alguna cosa?”, s’ha preguntat, qüestionant les maneres poc democràtiques del govern espanyol.