En una entrevista conjunta a “El món a RAC1”; Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau asseguren que la conspiració del ministre de l’Interior per destruir el sobiranisme està interconnectada al 9N

 

 

El president de CDC i 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha contrastat les maneres de fer de l’Estat espanyol amb el procés sobiranista de Catalunya. “Nosaltres estem acusats, però l’afectat de veritat és el poble de Catalunya. El 9N i el procés sobiranista ja no són en si una qüestió d’independència sí o independència no, és una qüestió de democràcia sí o democràcia no”, ha apuntat Mas en una entrevista conjunta amb l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera d’Ensenyament i diputada de Junts pel Sí, Irene Rigau a “El món a RAC1”.

 

Mas, Ortega i Rigau han assegurat que la conspiració perpetrada pel ministre de l’Interior per destruir el moviment sobiranista, està relacionada amb el 9N, amb els intents per avortar-lo des de les institucions de l’Estat i la seva judicialització. “La conspiració la calúmnia i la infàmia per destruir determinats lideratges a Catalunya està interconnectat amb el 9N”, ha asseverat Mas, i ha afegit que “estem davant d’un Estat ferit, que reacciona de manera visceral i que vol -de manera exemplaritzant- que no es tolerin aquests fets democràtics, pacífics i cívics”.

 

El president Mas ha recordat que “la fiscalia va presentar les querelles en contra de l’opinió de la Junta de Fiscals de Catalunya i malgrat tot, el fiscal general va obligar i ordenar que es presentessin i 15 dies després va plegar”. En aquest mateix sentit, s’ha expressat  l’exconsellera d’Ensenyament i diputada de Junts pel Sí, Irene Rigau, que ha recordat que “mentre els fiscals catalans recomanaven l’arxiu i deien que no hi havia causa, a Madrid amb el ministre ho afinen”, fent referència a les converses que han evidenciat la conspiració del Ministre de l’Interior.

 

L’exvicepresidenta Joana Ortega també ha contrastat l’actitud de l’Estat en els moments previs al 9N amb els moments posteriors. “Primer no ho van voler ni negociar, van dir que era una costellada, que no tenia valor jurídic”, ha apuntat Ortega i ha afegit que “després van veure la magnitud del procés, els voluntaris inscrits, la gent fent cua i votant i els va agafar por i per això reaccionen així”.

 

Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau han valorat també la destitució del director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso que va conspirar amb el ministre de l’Interior per acabar amb la trajectòria de polítics independentistes. “Em sembla d’una manca d’ètica absoluta, sorprèn que no hi hagi responsabilitats i fa un mal absolut a la política”, ha afirmat Ortega censurant les converses de Daniel de Alfonso, de qui Rigau també ha denunciat “el seu excés verbal”. El president Mas ha mostrat la seva sorpresa “que una persona que tenia la confiança del Parlament es prestés aquest tipus de converses que són una conspiració”.