El president de Convergència preguntat sobre el Brexit assegura que “els europeus funcionen per la via pragmàtica i que segur que es trobarà la via perquè l’impacte sigui menor i, a la llarga, neutral” 
 
El president de CDC i 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest matí la importància de votar en les eleccions generals que se celebren al llarg del dia d’avui i ha reclamat “que aquest vot serveixi perquè Catalunya estigui present en les decisions molt importants que s’hauran de prendre i que seran molt decisives per casa nostra, pels 7’5 milions de catalans”. El president Mas, que ha anat a votar acompanyat de la seva dona Helena Rakosnik, ha subratllat la importància  d’exercir el dret a vot perquè “tot i que aquestes eleccions no tocaven gens i són repetides, tornem a tenir les urnes al davant”.  
 
“Cal que hi hagi una gran participació i que malgrat les circumstàncies la gent s’animi”, ha assegurat el president Mas, tot destacant “el gran nivell de civisme que sempre ha demostrat Catalunya”.
 
El president Mas ha atès els mitjans de comunicació després d’exercir el seu dret a vot i ha estat preguntat sobre la influència que pot tenir el Brexit en aquests comicis. Artur Mas -que ha preferit no valorar la influència que pot tenir en el vot d’avui- ha constatat que “els europeus funcionen per la via pragmàtica i que de ben segur que es trobarà la via perquè l’impacte sigui menor i, a la llarga, neutral”. El 129è president de la Generalitat ha recordat que “quan hi ha tensions d’aquesta mena, a Europa es resolen civilitzadament i, a més a més, s’arriba a acords”. “Segur que amb el pas dels dies i les setmanes es trobaran les solucions que no perjudicaran ni l’economia, ni la feina, ni els llocs de treball a la Unió Europea”, ha sentenciat.
 
 
 
 
Barcelona, 26 de juny de 2016