El coordinador de règim intern de Convergència ha evidenciat que els registres d’ahir a Ajuntaments “no es van tractar d’una operació judicial, sinó política”

 

El coordinador de règim intern de Convergència, Francesc Sanchez, ha assegurat aquest matí en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio que “CDC ha estat una eina transcendental per a la Catalunya autònoma”, però davant del context actual i la voluntat clara que Catalunya esdevingui un Estat, “és important eliminar les parets i eixamplar l’espai”. “Necessitem un partit nou amb una organització i estructura adaptada al moment actual, més obert”, ha concretat Sanchez a tres dies de la celebració del Congrés Fundacional, que ha subratllat la convicció “d’eixamplar el carril central perquè volem ser un partit de centre”.

Sanchez ha explicat que s’han plantejat dues fórmules per al nou partit: una direcció col·legiada i la tradicional, més vertical. “Jo aposto per la direcció col·legiada amb moltes cares”, ha sentenciat, “ja que es pot arribar molt més a la societat”. En aquest sentit, ha anunciat que el nom del nou partit el decidirà la militància el proper divendres, i també ha volgut deixar clar que “CDC no s’enterrarà, sinó que queda en stand by per donar pas a una nova formació política tal i com va decidir el 60% de la militància”, ha refermat.

D’altra banda, Sanchez ha assenyalat que “l’actiu polític que representa el president Mas ha de seguir dins la nova formació” i ha posat de manifest que “el seu lideratge moral en els darrers anys ha estat essencial”. En aquest sentit, ha deixat en mans de Mas el rol que vol assumir en la nova formació.

Francesc Sanchez també ha anunciat que no té intenció de seguir en la primera línia del nou partit, de la mateixa manera que ho ha anat anunciant la resta de la direcció : “els qui han de liderar el nou partit han de ser cares noves, fresques”, ha apuntat Sanchez, que ha concretat que “els que hem estat dins la direcció orgànica en aquests darrers anys no hi hem de ser”. “Abandono la gestió política, però ajudaré en el que calgui sense ser, ja, un professional de la política”, ha sentenciat.

 

“Una operació política”

Respecte als registres d’ahir a diferents Ajuntaments, Sanchez ha etzibat que “no es va tractar d’una operació judicial, sinó política” i ha afirmat que “qualsevol actuació que tingui al darrere el ministre d’Interior és sospitosa”. “Ens sorprèn l’espectacle mediàtic d’ahir protagonitzat per Fernández Díaz”, ha reblat Sanchez, que ha assegurat que “cada actuació per motius polítics per part de l’Estat ens fa més forts”.

 

 

Barcelona, 6 de juny del 2016