Aquest cap de setmana es crearà “un projecte polític que ajudarà a incorporar més gent al procés i continuarà definint quin Estat volem perquè aquest país sigui lliure i valgui la pena”

La portaveu de Convergència Democràtica, Marta Pascal, ha explicat aquest matí, en una entrevista a El Matí a Ràdio 4, que el congrés fundacional d’aquest cap de setmana definirà “un model propi, molt potent i que seduirà la gent”. En aquest sentit, Pascal ha assegurat que “el nou projecte polític estarà situat al centre ampli, picant l’ullet a la gent de centre liberal-sobiranista, però també a l’espai socialdemòcrata”. “Jo sóc partidària de no encotillar-nos en les etiquetes ideològiques, que han marcat la política tradicional. Nosaltres hem de tenir una mentalitat molt oberta i que el debat de les idees es faci amb tota la contundència i intensitat. I que aquest debat no només sigui aquesta cap de setmana, sinó sigui un tic fundacional que ens ha d’acompanyar en aquest nou projecte polític”, ha afegit.

Marta Pascal també ha desglossat com serà el congrés fundacional que comença demà a la tarda i on es debatran el document fundacional i el document de bases organitzatives. Aquests debats tenen l’objectiu “d’incorporar més gent al procés i seguir definint quin és l’Estat que volem perquè aquest país sigui lliure i valgui la pena”. Però, “sense oblidar les bones aportacions que s’han fet durant aquests anys des de CDC, perquè hem arribat a tot arreu; però també, hem d’analitzar les coses que no hem fet bé”.

Preguntada sobre la proposta presentada ahir pel president Mas, la portaveu de Convergència ha insistit en la importància de definir molt bé el projecte polític més enllà dels noms perquè “aquest debat existirà amb força la setmana que ve. El president Mas ha fet una proposta seductora, però conscient que qui ha de decidir és la gent aquest cap de setmana, com les incompatibilitats. La gent decidirà si qui té una responsabilitat institucional també la pot tenir al partit ”.

En aquesta línia, ha assegurat que “no hi haurà espai per a la gent que pensi que pot fer alguna cosa, més enllà de servir a la gent que representa. Però també, hem de dotar-nos de mecanismes per garantir la presumpció d’innocència”. Perquè després de les informacions publicades a la premsa sobre les operacions de l’Estat espanyol contra el procés català o les converses entre el ministre d’Interior i l’exdirector de l’Oficina Antifrau, “totes les actuacions del sistema espanyol s’han de posar en dubte”, ha sentenciat.