Les persones que vulguin participar al congrés fundacional es poden registrar, des d’avui, a la pàgina web: www.tornobert.cat/congres-fundacional

Convergència Democràtica de Catalunya ha presentat avui els dos congressos, el de CDC i el fundacional, que se celebraran del 8 al 10 de juliol a Barcelona. La portaveu de Convergència, Marta Pascal, ha recordat que el congrés fundacional “és la conseqüència del procés iniciat el mes de març amb el Torn Obert i el superdissabte”. Pascal ha explicat que “aquest és un congrés transcendent, important i de punt de partida per donar vida a un nou instrument polític que serveixi al procés polític que viu Catalunya”. En aquest sentit, la dirigent ha fet una crida directa i clara “a la gent que vulgui participar d’aquest nou projecte polític, ambiciós, il·lusionant i al servei de la llibertat del país”.

Marta Pascal ha explicat que les persones que hi vulguin participar, des d’avui ho poden fer inscrivint-se a la pàgina web: www.tornobert.cat/congres-fundacional. Un cop fet el registre, la persona associada rebrà els documents que se sotmetran a debat al congrés fundacional.

 

Congrés de CDC i congrés fundacional

La portaveu del partit ha fet cinc cèntims sobre com s’organitzaran els dos congressos que tindran lloc del 8 al 10 de juliol. “Divendres 8 a les 15h comencem el 18è congrés de CDC, fins a la tarda vespre que començarà el fundacional. Dissabte hi haurà el debat ideològic i organitzatiu. I diumenge es debatran els documents de base i es faran els discursos de tancament”, ha explicat. La segona part del congrés se celebrarà el 23 de juliol quan s’escullin els dirigents que han d’encapçalar la nova formació.

Per la seva banda, la directora del procés congressual, Clara Tarrida, ha explicat als periodistes la part més tècnica del congrés. “Hi haurà dues comissions: Una, on es debatran les bases fundacionals, des d’on venim, quin país volem i l’eina que necessitem per construir el nous país; i la segona, on es debatran les bases organitzatives, és a dir, com ens organitzem per fer nova política”. Sobre la primera part del congrés que és el de CDC, la directora del procés congressual ha desvetllat que “servirà per deixar l’estructura de Convergència preparada per a la creació de la nova formació”, ha conclòs.