En una entrevista a “8 al dia”, Artur Mas assegura “sentir-se responsable” de la creació del nou partit i apunta que vol “fer de pont per relligar bé l’experiència d’aquests anys amb el futur que vindrà”

 

El 129è president de la Generalitat i president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat que “els que portem més temps hem d’ajudar a què hi hagi nous lideratges i es consolidin”, en referència al nou partit polític de centre ampli que naixerà aquest cap de setmana i les persones que l’hauran de liderar. Artur Mas ho ha afirmat en una entrevista al programa “8 al dia” de 8TV i ha destacat que si la seva proposta de “presidència desdoblada” prospera, la seva funció serà “fer de pont per relligar bé l’experiència acumulada d’aquests anys amb el futur i el procés que ve ara”.

 

El president Mas ha destacat els actius acumulats durant els 40 anys d’història de Convergència i ha remarcat “sentir-se responsable” de l’impuls i la creació d’aquest nou partit polític, motiu pel que opta al tàndem presidencial. “No ambiciono res, una persona que ambiciona càrrecs no renuncia a la presidència de la Generalitat”, ha destacat, i ha explicitat la seva voluntat de servei en aquest nou projecte i al país: “L’única preocupació que tinc és ajudar. Si m’he mullat tant impulsant aquesta nova formació és sense voluntat de protagonisme, ni ocupant tot l’espai, per això proposo altra gent”. En aquest sentit, ha recordat que ja va proposar el president Puigdemont per presidir la Generalitat i que ara aquest procés, s’ha de fer a nivell d’un nou partit.

 

El president Mas ha comparat el naixement de Convergència fa 40 anys amb la creació de la nova formació política. I ha recordat que demà els militants i els simpatitzants decidiran el nom i que al llarg del cap de setmana debatrà i decidirà les bases fundacionals i organitzatives del nou partit. “Convergència es va crear per reconstruir un país que estava tocat en molts sentits i construir una autonomia, fent-ho amb una nota molt alta”, ha detallat Mas, situant l’objectiu del nou partit “en l’ambiciós objectiu de construir un Estat que ha de convertir Catalunya en el millor país del sud d’Europa”. “Posem el comptador a zero sense treure’ns l’experiència acumulada que és bona, és un naixement que dóna vida a una criatura”, ha reblat.

 

I en aquesta línia, el 129è president de la Generalitat ha respost que la nova formació defugirà les ambigüitats: “Aquests darrers anys ens l’hem jugada com els que més, n’hem patit les conseqüències més dures com s’ha pogut veure amb les conspiracions en alguns despatxos de Madrid”. I per això, ha reafirmat el seu compromís en aquesta nova etapa política: “Un hi deu creure molt perquè sinó, no ho fa i s’instal·la en la comoditat. Ens l’hem jugada al 100%”.

 

Mas també ha valorat la sentència el Tribunal Constitucional que declara inconstitucional les estructures d’Estat: “Malgrat el Tribunal Constitucional i les seves sentències, hi ha un mandat democràtic amb eleccions i majories, per tant les institucions catalanes trobaran les vies per donar compliment a aquest mandat”.