El dirigent de Convergència ha titllat el ministre d’Interior “de director de reality show, i no d’un país democràtic i de dret” 

El coordinador de règim intern de Convergència Democràtica de Catalunya, Francesc Sànchez, ha criticat “l’espectacle mediàtic” en què s’ha convertit el registre que avui ha efectuat la Guàrdia Civil a diferents ajuntaments catalans. I ha lamentat que un cop més “ens hem assabentat per la premsa”. Tot i aquesta crítica, Sànchez ha reiterat “el respecte absolut, des de CDC, per la feina de la justícia i de la Guàrdia Civil”. I ha volgut transmetre un missatge de confiança en la gestió dels ajuntaments de Convergència que han estat escorcollats.

El líder de CDC ha reiterat que “aquesta actuació per part de l’aparell de l’Estat és poc democràtic” i fa sospitar que “hi ha poca separació entre el poder judicial i el poder executiu”. Sànchez ha ironitzat amb aquest registre que es fa tres dies abans que el partit realitzi el congrés d’una nova formació política, perquè “la peça de FIAL no és nova i fa més de dos anys que l’estan investigant, és curiós que ho facin ara”. “Aquesta actuació s’ha fet a tot l’Estat espanyol, però l’espectacle mediàtic anava dirigit a aquells ajuntaments on hi havia algun alcalde convergent”, ha afegit.

El coordinador de CDC ha assegurat que després de les escoltes entre el ministre d’interior i l’exdirector de l’Oficina Antifrau, “l’ombra de sospita hi serà a qualsevol actuació de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, ha tornat a demanar la dimissió del ministre Jorge Fernández Díaz, que l’ha acusat d’actuar “com a director d’un reality show, i no d’un país democràtic i de dret”.

D’altra banda, Francesc Sànchez ha recordat que aquesta setmana Convergència presentarà una querella contra les escoltes que van ser publicades entre el ministre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso.