Artur Mas i Gavarró

Artur Mas i Gavarró va néixer a Barcelona el 31 de gener del 1956 en el si d’una família estretament vinculada al món de la indústria i l’empresa. Les seves arrels, per part de mare, estan relacionades amb el sector tèxtil de Sabadell, i per part de pare, amb el sector metal·lúrgic del Poble Nou, a Barcelona. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona.

Va ser responsable del departament de comerç exterior d’un grup d’empreses industrials dedicat a la producció de material de logística i elevació. I posteriorment,  va ocupar el càrrec de gerent de diversificació d’un grup industrial amb seu a Catalunya. Al sector públic, va exercir diferents funcions a la Direcció General de Promoció Comercial del Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat. També va ser Director General de Promoció Comercial.

Està casat amb l’Helena Rakosnik des de l’any 1982 i tenen tres fills: la Patrícia, l’Albert i l’Artur. També és avi de la Gal·la i l’Helena.

Regidor de l’Ajuntament de Barcelona de l’any 1987 fins el 1995, exercint-hi com a portaveu d’afers econòmics, portaveu del grup municipal i president del grup municipal de CiU.

 

Diputat del Parlament de Catalunya des de l’any 1995 fins el gener del 2016. Ha estat Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Conseller d’Economia i Finances, Conseller en Cap de la Generalitat de Catalunya i President de la Generalitat des de desembre de 2010 fins al gener de 2016.