Feliu-Joan Guillaumes i Ràfols

Vaig néixer a Camprodon el 1962, des dels set anys sóc de Mollet del Vallès, sóc casat i tenim una nena de sis anys.

Llicenciat en Filosofia i Lletres, vaig fer el Mestratge de Funcionaris Directius de la Generalitat de Catalunya, desprès vaig realitzar stages de formació a França i als Estats Units.

 

Laboralment, entre altres coses, he estat Director de Recursos Humans de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i cap de servei a la Generalitat de Catalunya.

 

Com activista social, sóc soci de Tradicions i Costums des de la seva fundació, formo part d’Omnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua; també sóc soci de la Fundació “Llibertat i Democràcia” i de la Fundació “Umbele” d’ajut a l’Àfrica, així com d’Amnistia Internacional.

Vaig entrar a Convergència Democràtica de Catalunya als 15 anys, on vaig ajudar a fundar la Joventut Nacionalista de Catalunya, de la qual vaig ser cap, local, comarcal, vice-secretari general i finalment president.

 

També a Convergència he estat president local de la meva ciutat, president comarcal del Vallès Oriental, conseller nacional i membre de l’Executiva Nacional.

 

A nivell institucional, he estat cap de llista municipal, portaveu a l’oposició i posteriorment primer tinent d’alcalde i regidor de Via Pública.

 

Aquesta legislatura he estat diputat al Congrés espanyol, portaveu de CiU i després CDC a la Comissió d’Interior, també portaveu a la de Defensor del Poble, portaveu-adjunt a la de Defensa així com adscrit a la de Seguretat Vial.