Maria Dolors Tella i Albareda

Llicenciada en Dret.

Ex-Professora a temps parcial de Dret constitucional i estatutari, a la facultat de Dret de la Universitat de Lleida.

Cursos de doctorat en dret públic sobre estudis de dret comparat a l’Instituto Universitario Europeo de Firenze i a la Facoltà de Giurisprudenza de Pisa, amb beca de l’Institut d’Estudis Autonòmics, del Departament de la Presidència de la Generalitat i al Real Colegio Complutense amb seu a Harvard, EUA.

Cursos en matèria de comerç internacional

Post grau en Consultoria Ambiental per la UPC

Màster en estudis territorials i urbanístics per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya

Màster en Direcció Executiva de les administracions públiques per ESADE ( Executive Master in Public Administration)

Sóc membre de diverses ONG’s (fundació Vicenç Ferrer, Amnistia International, intermon oxfan, Aspid,) i he fundat vàries associacions del meu poble ( Associació Cultural i Associació de Dones) , ocupant càrrecs en les seves Juntes Directives.

Estic dedicada al servei públic des de la política, com a Primera Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Sidamon, des de 2007, i com a Directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Catalunya, des de 2010.

A l’ajuntament de Sidamon, he ocupat el càrrec de Regidora de diverses matèries des de l’any 2003.  Des del 1999 he estat a la llista municipal de CIU.

Presidenta de la sectorial de Medi ambient a la federació de Lleida.

Suplent a la llista de Junts pel Si, a les últimes eleccions.

He proposat crear un grup de treball per revitalitzar la militància a la comarca del Pla d’Urgell i s’ha acceptat la idea per part del conjunt d’alcaldes i alcaldesses de la comarca i per part del President del grup comarcal de CDC.  Tots coincidim amb la necessitat de canviar profundament el rol de la militància i amb la necessitat de la refundació del partit.